PREOT

Pr. paroh MOLDOVAN GHEORGHE

Părintele Gheorghe Moldovan

s-a născut în localitatea Oarba de Mureș, jud. Mureș, într-o familie credincioasă fiind primul din cei patru copiii. Tatăl său a fost pentru multă vreme paraclisier la biserica din sat și a crescut astfel într-o atmosferă de credință adevărată, deoarece posturile cele mari erau mereu marcate de cântări bisericești specifice pe care le cântau seara cu toții. 

Adevărata chemare la slujba cea mare a preoției, o simte în jurul vârstei de 17 ani, și deși urma cursurile unui liceu cu specific tehnic (inginerie), ia decizia de a se pregăti temeinic pentru admiterea la Seminarul Teologic de la Cluj. Este admis și urmează 5 ani de pregătire pentru răspunderea și bucuria de a fi preot.

Se căsătorește în vara anului 1989 cu tânăra Petronela, iar la 15 august 1989 e sfințit de Prea Sfințitul Emilian, pentru Parohia Sânmărghita din județul Mureș, unde își va începe viața de preot cu un entuziasm și o dăruire care vor rodi de-a lungul anilor într-un mod minunat. Este binecuvântat de Dumnezeu cu două fiice, Iulia şi Petronia.

Până în 1994 va sluji la altarul bisericii din Sânmărghita, după care se va transfera la Vidrasău, unde este preot până în ziua de azi.

Dând Cuvântului Scripturii viață prin purtarea sa ca preot, dar și ca om, crește și se formează alături de credincioșii din parohie, iar dragostea pentru Dumnezeu și pentru oameni, îi apropie mulți fii duhovnicești care găsesc în slujba și cuvântul său, loc de plecat inima. Un moment de răscruce a fost apropierea de Părintele Ioan Iovan, duhovnic al Mănăstirii Recea din parohia sa, pe care l-a avut duhovnic.

Cu binecuvântarea arhiepiscopului locului, se învdrednicește să zidească locaș Lui Dumnezeu în parohia Recea. Lucrările care cer dăruire, stăruință și jertfă se concretizează într-o frumoasă biserică, unde fiecare după inima și puterea lui își zidește credința, dragostea de Dumnezeu, dar și păcatul și greșeala, pentru care doresc iertarea.